Cabana Valentina
.ro .en
Manastirea Voronet

Manastirea Voronet, un simbol al artei feudale

Manastirea Voronet este situata in satul cu acelaSi nume, la 36 km de Suceava si la numai 4 km de centrul oraSului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai patru luni si jumatate ceea ce constituie un record pentru acea vreme.Pictura exterioara a Voronetului, datand din timpul domniei lui Petru RareS, este realizata la un inalt nivel artistic, fiind socotita drept cel mai reuSit ansamblu al artei feudale moldoveneSti.De mici proportii, cu plan trilobat, avand turla cu bolta moldoveneasca pe naos, biserica face parte dintre putinele monumente de arhitectura religioasa din nordul Moldovei care-Si pastreaza in mare masura forma initiala. O nota caracteristica a acestor fresce o constituie si bogata imaginatie creatoare a realizatorilor ei, care introduc in compozitie elemente folclorice (spre exemplu arhanghelii care sufla din buciume, instrumente specifice pastorilor de munte). in interiorul bisericii retin atentia jilturile si stranele din secolul al XVI-lea (printre altele un jilt domnesc, o adevarata capodopera a sculpturii in lemn), mormantul mitropolitului Grigore RoSca, din pridvor, mormantul sihastrului Daniil (Daniil Sihastrul), din pronaos. Supranumita "Capela Sistina a Orientului" pentru marea fresca de pe fatada de vest, numita "Judecata de Apoi", Manastirea Voronet este un important centru de pelerinaj, fiind vizitat anual de mii de turiºti din toata tara.

Oferte de cazare pentru pelerini

In fiecare an, Manastirile din nordul Moldovei, atrag milioane de pelerini anual. Manastirea Voronet este probabil cel mai important loc de pelerinaj din Romania. Oferte de cazare sunt peste tot, dar cabana Valentina, situata la aproximativ 5 km de Manastirea Voronet gazduieste pelerini pe tot decursul anului, si este locul ideal pentru gazduirea pelerinilor. Datorita ofertelor de cazare atragatoare, cabana Valentina este locul perfect de cazare pentru pelerini. Ofertele de cazare se mentin pe toata durata anului si puteti beneficia de reduceri mari pentru grupuri. Pentru a afla mai multe detalii despre ofertele de cazare pentru pelerini sunati la numarul de rezervari sau trimiteti un mail pe adresa info@cabanavalentina.ro.

Voronet
Voronet
Voronet
Voronet
Voronet
Voronet

Proiect finantat prin Programul Sapard - Masura 3.4 – Turism rural - Ajutor financiar nerambursabil de la Bugetul de Stat, in conditiile Programului Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in valoare de 363.113 lei