Cabana Valentina
.ro .en
Orasul Gura Humorului

Gura Humorului, inima Bucovinei

La 35 km de Suceava, pe Valea Moldovei între culmile împãdurite ale Obcinei Mari, Obcinei Voronetului si Obcinei Humorului, orasul Gura Humorului face parte din acel strãbun tinut al Bucovinei, unde nenumãrate vestigii sI monumente ale trecutului sunt atestãri de netãguit ale statorniciei si continuitãtii poporului român. Poiana cu vegetatii abundentã de la gura pârâului Humor este mentionata documentar încã din timpul lui Stefan cel Mare.

Localitatea (altitudine 600 m) are o climã blândã, cu aer pur, reconfortant.

La numai 9 km de "Valentina " se afla complexul Arinis unde veti gasi:

- Partia de ski nou deschisa cu nocturna si tunuri de zapada, telescaun si scoala de ski.

- Piscina semiolimpica acoperita cu toata infrastructura necesara

- Aventura Park

Gura-Humorului, statiune turisticã de interes national, atrage turistii pe tot parcursul anului, datoritã cadrului natural deosebit de frumos, a posibilitãtilor de drumetie si petrecere a timpului liber. La Gura-Humorului s-a păstrat obiceiul ursului de paie. Cel care se maschează în urs este îmbrăcat în Ajun de Anul Nou şi îşi intră în drepturi. El însoţeşte ceata ursului în noaptea de Ajun de Anul Nou. În dimineaţa de Sf. Vasile se obişnuieşte ca frânghiile de pare de secară sau grâu, care se coseau pe haine pentru a fi arse. Cei care joacă ursul nu au voie să se dezbrace până la trecerea în anul nou.

Muzeul Etnografic expune o bogatã colectie de piese oglindind diversitatea ocupaþiilor gospodãresti si portul popular din bazinul Dornelor, zona Câmpulung, bazinul Humorului.

Anual se organizeazã concursul de caricaturã “Umor. La Gura Humorului”, care reuneste cei mai buni caricaturisti din tarã, cuprinzând o gamã variatã de programe artistice.

Pensiuni Gura Humorului

Daca sunteti interesati de pensiuni in Gura Humorului, Cabana Valentina ofera conditii excelente de cazare si este pozitionata in proximitatea multor vestigii istorice, manastiri si alte obiective turistice de interes national.

Aventura Park Gura Humorului
Park Aventura Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Gura Humorului
Partie ski
Piscina acoperita Gura Humorului
Strand Gura Humorului

Proiect finantat prin Programul Sapard - Masura 3.4 – Turism rural - Ajutor financiar nerambursabil de la Bugetul de Stat, in conditiile Programului Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in valoare de 363.113 lei