Cabana Valentina
.ro .en
Muzeul de etnografie si folclor, Radauti

În anul 1920, un grup de intelectuali patrioţi au luat iniţiativa înfiinţării unui „Muzeu de Antichităţi şi Etnografie”, la Rădăuţi, atunci începând a fi colectate şi primele obiecte. Muzeul deţine un patrimoniu de aproximativ 8000 de piese muzeografice organizate în 13 colecţii, din care 1000 sunt expuse în expoziţii permanente, iar restul se află conservate în 4 depozite modernizate. Remarcabile sunt colecţiile de carte veche şi manuscrise, pictură şi icoane, ceramică, lemn, metal şi os, piele, obiecte şi instrumente muzicale, oua încondeiate, podoabe populare, ţesături şi piese de port popular. Totodată, muzeul deţine un fond documentar şi o bibliotecă cu peste 400 de volume.
Expoziţia constituie un punct atractiv nu doar prin obiectele expuse, ci şi prin modul în care sunt expuse, mod ce sugerează contextual folosirea acestora. Expoziţia ilustrează într-un mod foarte convingător ideea de continuitate a poporului român pe meleagurile Bucovinei. Vizitatorii se pot convinge că înaintaşii noştri nu au realizat nimic util fără să fie şi frumos şi că tot ce este frumos este şi util.
 

Folclor Radauti
Folclor Radauti
Folclor Radauti
Folclor Radauti
Folclor Radauti
Folclor Radauti
Folclor Radauti
Folclor Radauti
Folclor Radauti

Proiect finantat prin Programul Sapard - Masura 3.4 – Turism rural - Ajutor financiar nerambursabil de la Bugetul de Stat, in conditiile Programului Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in valoare de 363.113 lei