Cabana Valentina
.ro .en
Manastirea Humorului

Manastirea Humorului, purtatoare a hramului Sfanta Maria

Manastirea Homorului isi are inceputurile in vremea domniei lui Alexandru cel Bun si poarta hramul Sfanta Maria. Este asezata intr-un cadru natural de o rara frumusete si cu privelisti inca salbatice si pitoresti. Manastirea Humorului este inscris? pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.Vizitatorul ce calatoreste pentru prima oara la Sfintele Manastiri cu pictura exterioara din nordul Moldovei, nu-si poate crede ochilor. I se pare ca ceea ce vede nu e real. Pentru oferte turistice, cabana Valentina ofera reduceri pentru grupuri si pelerini. Maiestria artistului de odinioara, dainuind peste atatea veacuri, pune intr-o lumina noua trecutul acestei tari si al acestor locuri. Istoria respira cu blandetea culorilor din fresca si cu statornicia zidurilor. ofera ochiului o sublima orchestratie de culori. Heruvimi, serafimi, ingeri, profeti, apostoli, ierarhi, calugarii, alcatuiesctema Cinului. Imnul Acatist al Bunei Vestiri, cuprinzind 24 de scene, este zugravit pe peretele de sud alaturi de Asediul Constantinopoleului. La Manastirea Humorului se gasesc scene din viata Sfintului Nicolae precum si Parabola Fiului Risipitor. La intrarea in biserica, pe peretele de vest, ne intampina Judecata de Apoi, unde apar multe elemente de factura locala cum ar fi: buciumul, lavita, cobza, stergarul.Dintre obiectele cu care a fost inzestrata Manastirea Humorului se mai pastreaza iconostasul, exceptionala opera sculpturala (sec. xvi), 4 icoane din sec. al XVI-lea, a caror pictura este de un mare rafinament, un jilt si strane din aceeasi perioada. Cabana Valentina prezinta oferte de turism in zona Manastirilor Moldovei.

Oferte turistice pentru vizitatori si pelerini

Daca doriti sa vizitati Manastirea Humorului, cabana Valentina prezinta oferte turistice variate pentru o vacanta de vis. Pentru mai multe detalii despre ofertele turistice contactati receptia pensiunii sau trimiteti un mail.

Manastirea Humorului

Proiect finantat prin Programul Sapard - Masura 3.4 – Turism rural - Ajutor financiar nerambursabil de la Bugetul de Stat, in conditiile Programului Special de Preaderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in valoare de 363.113 lei